sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Recomandare


O sa fac un mare lucru in premiera.. de fapt o sa fac doua lucruri. Primul ar fi ca postez intr-o zi de doua ori, al doilea consta in faptul ca o sa fac o recomandare de carte. Este una din carile foarte dragi mie, pe care am citit-o acum ceva timp si pe care as recomanda-o orcui cu cea mai mare placere.
Nu stiu cat este ea de apreciata in general, dintre toate persoanele care au citit-o, la recomandarea mea, doar una a fost desobit de incantata.
Cartea este scrisa de un norvegian pe nume Knut Hamsun, un premiat Nobel,un reprezentant al realizmului psihologic, chiar prin romanul pe care il recomand eu astazi, "Foamea".
E o lectura linistita, cu putin dialog, cu un personaj diferit de ce o sa gasiti in alte romane, pe cat de simplu atat de fulminant, un tanar care incearca sa sa traiasca la limita supravietuirii, trimitand articole la diferite ziare, pe care le scria in parc, pe holuri reci, pe strada, noaptea la lumina felinarelor, locuind intr-o camaruta friguroasa si ajunge intr-o stare cumplita din punct de vedere fizic si pshihic,dar totusi protejandu-si orgoliul si pastandu-si deminitatea. Toate acestea pun in evidenta drama personajului, frustrari interioare si exterioare.
Deci Knut Hamsun-"Foamea".
Lectura placuta.

Un comentariu:

Anonim spunea...

da, recomand cu extrem de multa placere romanul "Foamea".

Un roman foarte bun, simti personajul, si chiar placut, si realist