marți, 29 iulie 2008

Capitala auto-distrugerii

O zi in Bucuresti pe timp de vara,sau poate chiar de primavara,poate fi un adevarat calvar
asta bineinteles nu din cauza incingerii asfaltului excesiv de puternica,caldura care o simti ca iti invadeaza porii pana in fundul epidermei si senzatia usoara de amortire a degetelor.
ci mai de graba nervozitatea cu care sunt impanzite strazile bucurestene, si prin nervozitate se pot deduce o groaza de lucruri.
uneori imi doresc sa nu fi avut simtul olfactiv,dar acesta este un lucru personal,pe care probabil nu ar trebuii sa il expun aici,chit ca in timpul unei calatorii placute prin traficul de pe Stefan Cel Mare,imi da o oarecare senzatie de lesin combinata cu claustrofobie si un usor atac de panica.
si as putea lua cuvantul nervozitate,cu toata structura sa.nervii care plutesc in aer,de la fiecare om de varsta intai,in mod deosebit de cei de-a doua varsta si nu in ultimul rand cei d varsta a treia care doresc cu tot dinadinsul sa isi complice viata in autobuzul 282,dar asta bineinteles datorandu-se probabil curiozitatii lor pentru lumea exterioara la amiaza cand bucurestiu este in plina forfota.
dar,de ce sa ne obosim pe scarile atutobuzelor,cand putem sa facem o plimbare prin oras,pe jos,si nu cred ca ma poate contrazice cineva cand zic ca "mersul pe jos,face priorul frumos",nu ca ar fi indicat sa mergi pe la Obor expunandu.ti picioarele,pentru ca domnii care vand seminte in statia de tramvai ar fi foarte incantati.
Bucurestiul este Micul Paris,dupa parerea mea in paragina,dar cine sunt eu sa judec asemenea lucruri?sondajele de opinie isi fac bine datoria la noi in oras.
capitala Romaniei se poate mandrii cu multiplele gropi in care ne raman cauciucurile de la masina.dar nu va faceti griji,cu un gram de noroc puteti sa le scoateti cand dati de volan.
oamenii,de toate varstele,dupa cum am mai precizat,sunt deosebit de amabili,daca cineva se impiedica si cade,mai multe de 30 de persoane nu trec pe langa,imediat este ajutata,33 poate sa fie cu noroc.
si daca tot va aflati in plimbrea mirobolanta in frumoasa capitala,sunt cateva obiective turistice pe care vi le pot propune:
puteti incepe cu Palatul domnului distins George Becali,in partea buna a Bucurestiului,spre nord,unde snobismul este la el acasa si incredibil de confortabil.
Muzeul Satului,care este neingrijit si de obicei nu prea vizitat din cauza lipsei,firesc,de interes,adevarul e ca de ce sa mergem sa vedem niste case de la tara,cand suntem mari oraseni si ne respectam.
dar era sa uit,Casa Poporului,ciudat nume cand pe fond apartine oamenilor cu burta peste cureaua de la pantalonii Gucci,trebuie vizitata cu orice pret,daca la intrare vi se cere un rinichi eu zic sa il lasati la usa,ca trebuie sa vedeti asta.este locul celor care ne conduc tara,asta bineinteles intre ziarul Libertatea unde pe prima pagina este deja instalata Simona Senzual,cu bustul la vedere,ca doar are femeia,ah..pardon..ma scuzati..domnisoara..ce arata domnilori generosi,ea find deasemenea bucuresteanca de la Moldova,si intre somnu de la pranz..somnul de frumusete as putea adauga.
oricum capitala Romaniei este si va ramane o legenda.traim bine,pentru ca ne scaldam intr-o societate aparte.

Un comentariu:

Anonim spunea...

O doamne... fata, cate cretinitati poti scrie... prostii fara sens...